Zorg en gezin

Uw gezin, uw Zorg


Uw gezin is het meeste dierbare dat u heeft.
Natuurlijk is het van belang dat u bij ziek en zeer de juiste hulp kunt inschakelen en de kosten kunt betalen of vergoed krijgt.
Als u aansprakelijk wordt gesteld voor het veroorzaken van een schade bij een ander, kan dat grote financiële gevolgen hebben.
Bij een juridisch conflict kunt u rechtsbijstand krijgen, als u een rechtsbijstandverzekering heeft.
Een ongeluk zit in een klein hoekje, voor u of uw huisdier.

Uw gezin, Uw zorg!

 


« terug naar particuliere verzekeringen

Welke verzekering zoekt u?

Er zijn vervelende gebeurtenissen waar u aansprakelijk voor gesteld kunt worden. Niet alleen ongelukjes die u zelf veroorzaakt, maar ook bijvoorbeeld die van uw kinderen of huisdieren. Voor zulke situaties is het verstandig een aansprakelijkheidsverzekering te hebben.

Welke risico's zijn verzekerd?

Met de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren zijn u en uw gezin als particulier verzekerd voor aansprakelijkheid van materiële schade en letselschade veroorzaakt aan anderen dan uzelf. De kosten hiervan kunnen hoog oplopen. De schade die de verzekeraar vergoedt, is vaak vele malen hoger dan de door u betaalde premie voor de verzekering. Bij deze verzekering is soms een eigen risico van toepassing. Voor sommige situaties is de aansprakelijkheidsverzekering niet bedoeld. U moet dan denken aan aansprakelijkheid naar aanleiding van een ongeval veroorzaakt met uw auto, motor, brom- of snorfiets. Dit geldt ook voor aansprakelijkheid voor schade die u heeft veroorzaakt tijdens uw werk. Hiervoor kan een andere verzekering worden afgesloten.

Een basis ziektekostenverzekering is voor iedereen in Nederland verplicht. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd en hebben geen eigen risico.

Soorten ziektekostenverzekeringen

Er zijn verschillende soorten ziektekostenverzekeringen.
Een naturapolis, waarbij de verzekeraar alleen de rekening volledig vergoed als u de zorg heeft ingekocht bij een aangesloten aanbieder.

Een budgetpolis is een naturapolis, maar u kunt maar bij enkele zrgaanbieders uw zorg inkopen.
Bij een restitutiepolis betaalt de zorgverzekeraar de kosten van alle behandelaars. U bent dus vrij in het kiezen van de behandeld arts.
Naast de basisverzekering zijn er ook aanvullende ziektekostenverzekeringen, deze zijn niet verplicht.

U kunt u bijvoorbeeld aanvulend verzekeren voor tandartskosten, fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen.

Uw basisverzekering dekt niet alle kosten.

U kunt u aanvullend verzekeren voor bijvoorbeeld fysyiotherapie, tandartskosten, brillen en lenzen, zorg in het buitenland of orthodontie voor kinderen.

Overweegt u een aanvullende verzekering te nemen, bekijk dan eerst of de vergoedingen, die u krijgt opwegen tegen de premie, die u gaat betalen.

Een arbeidsongeschiktheidsverkering dekt het inkomensrisico bij ziekte of ongeval.

Als werknemer krijgt u gewoon salaris doorbetaald bij arbeidsongeschiktheid.

Als zelfstandig ondernemer bent u zelf verantwoordelijk voor uw inkomen bij ziekte en/of arbeidsongeschiktheid.

Hoe hoog de uitkering is, hangt af van de mate van arbeidsongeschiktheid, het bedrag dat u verzekerd heeft, de wachttijd voordat de verzekering gaat uitkeren en welk arbeidsongeschiktheidscriterium u kiest.

De premie van de AOV is aftrekbaar van de inkomstenbelasting. In het geval van een uitkering is de verzekeraar verplicht om belasting in te houden over de uitkering. 

Als verzekeringnemer moet u kunnen aantonen welke schade u heeft geleden. Wat was de waarde voor het schade evenement en wat 

is de waarde na het evenement. Dus het handig als u een aankoopfactuur kunt overleggen. Natuurlijk moet u altijd een schadeformulier invullen.

Soms komt er een expert van de verzekeraar om de schade te komen bekijken.

Een ongeval is de term van een ongevallenverzekering is een plotseling, onverwacht, van buiten inwerkend geweld op het lichaam, waaruit rechtstreeks een medisch vast te stellen. lichamelijk letsel is ontstaan of zelfs het overlijden van de verzekerde. Er zijn verschillende rubrieken die u kunt verzekeren.

Welke dekkingen zijn er?

Rubriek A voorziet in een eenmalige uitkering bij overlijden.
Rubriek B voorziet in een eenmalige uitkering bij blijvende invaliditeit. De hoogte van de uitkering is afhankelijk van de mate van invaliditeit.
Rubriek C voorziet in een periodieke uitkering bij tijdelijke arbeidsongeschiktheid.
Rubriek D voorziet in een daguitkering bij ziektenhuisopname.

De verzekerde bedragen kunt u zelf bepalen. De uitkering is dus afhankelijk van het verzekerde bedrag en niet van de totaal geleden financiele schade.

Ongevallen- en ziektekostenverzekering voor de hond en kat Een bezoek aan de dierenarts kan behoorlijk in de papieren lopen.
De rekening van een gebroken pootje of een operatie kan al snel oplopen tot € 700,-. Maar ook rekeningen van € 1.000 zijn zeker geen uitzondering. Het gebroken pootje van onze hond Saar, één van onze "kantoorhondjes" heeft zeker € 1.500,- gekost.

Met de huisdierenverzekering hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de rekening bij dure operaties, ziektes en ongevallen. De Huisdierenpolis is vergelijkbaar met een humane ziektekostenverzekering. Onverwachte kosten t.g.v. een ongeval en/of ziekte worden vergoed. Bij aanmelding moet het dier natuurlijk gezond zijn. Preventieve behandelingen zoals bijv. de inentingen, steralisatie worden niet vergoed en er is altijd een eigen bijdrage.

Verzeker vandaag nog uw huisdier. Voor een prettige zekerheid die een hoop (financieel) leed kan voorkomen, kunt u bij ons een huisdieren ziektekostenverzekering afsluiten. Goed voor u en goed voor uw huisdier!

Niemand verwacht het. Toch kunt u onverwachts terecht komen in een juridisch conflict. De juridische kosten kunnen zorgen voor zware financiële zorgen. Een rechtsbijstandverzekering geeft u recht op rechtshulp.

Welke risico's zijn verzekerd?

Dat verschilt per verzekeraar. Alle verzekeraars bieden wel de meest voorkomende verzekeringen, zoals verkeersrechtsbijstand en gezinsrechtsbijstand. Er zijn verschillende modules te verzekeren, zoals inkomen, wonen, verkeer, consument of combinaties hiervan.

In een persoonlijk gesprek kunnen we u een op maatgesneden advies geven. Wacht niet totdat er al een conflict is, want dan wordt dit natuurlijk uitgesloten op de af te sluiten verzekering. "Een brandend huis is niet meer te verzekeren!".