Recreatie

Wilt u zorgeloos genieten?


Heeft u een heerlijke vakantie in het vooruitzicht?

Gaat u de droomreis van uw leven maken, stagelopen in het buitenland of lekker met uw caravan of boot erop uit?

Zorg dat alles goed geregeld is! Zodat het blijft genieten!

 

 


« terug naar particuliere verzekeringen

Welke verzekering zoekt u?

Een veel gestelde vraag is: Is een reisverzekering wel nodig?

Allereerst loopt u in het buitenland meer kans op schade of letsel, het land en de gewoontes zijn onbekend, de verkeersregels zijn soms anders, u kunt eerder ziek worden, door andere hygiëne, vervelende bacteriën enz.

De medische kosten in het buitenland zijn anders dan in Nederland. Uw ziektekostenverzekering dekt alleen de kosten volgens het Nederlandse tarief.

Ook heel belangrijk: u kunt altijd contact opnemen met de alarmcentrale, zij kunnen u vaak belangrijke hulp bieden.

 
Doorlopende reisverzekering

Deze verzekering dekt schade en kosten die het gevolg (kunnen) zijn van onvoorziene gebeurtenissen op reis. U kunt meestal kiezen uit een aantal pakketten dekkingsrubrieken, waardoor u een optimale aansluiting krijgt met de verzekeringen die u al heeft.

Welke risico's zijn verzekerd?

Met een reisverzekering bent u verzekerd voor materiële schade en letselschade die u tijdens uw reis kunt oplopen. De reisverzekeraar biedt hulp in het land waar u op vakantie bent en zorgt ervoor dat u zo nodig wordt teruggebracht naar Nederland. Een reisverzekering is een combinatie van een aantal verzekeringsvormen (rubrieken) in één pakket. Meestal kun je de volgende rubrieken onderscheiden:

 • ongevallen;
 • geneeskundige kosten;
 • buitengewone kosten zoals de kosten van gedwongen langer hotelverblijf, de begrafenis- of crematiekosten van een verzekerde in het buitenland
 • de kosten -verbonden aan opsporing- en/of reddingsacties
 • telecommunicatiekosten, huur van vervangend vervoer
 • bagage waaronder ook reisdocumenten

De twee meeste voorkomende reisverzekeringen zijn de kortlopende (aflopend) en de doorlopende reisverzekering. Het grote voordeel van een doorlopende reisverzekering is het feit dat je het gehele jaar, zonder opnieuw een reisverzekering af te sluiten, doorlopend verzekerd op reis kan. De doorlopende reisverzekering is handig indien je meer dan 1x per jaar op vakantie gaat. Ook de weekendjes weg valt onder de noemer vakantie.

Gaat u maar heel af en toe op vakantie, dan kan een kortlopende reisverzekering een uitkomst zijn. U bent dan alleen tijdens deze reis verzekerd.

Moet u uw geplande reis afzeggen of onderbreken, dan krijgt u de reissom geheel voor of een deel vergoed.

U heeft onder andere recht op vergoeding bij ernstige ziekte van uzelf of uw reisgenoot, bij zwangerschap en u mag niet de noodzakelijke inteningen krijgen, bij overlijden van een familielid. Maar ook bij echtscheiding, als de juridische procedure is gestart na de boekdatum. Bij herexamens van een meerjarige schoolopleiding.

Het is natuurlijk van belang dat u de jusite verzekerde som heeft verzekerd. 

Met een caravanverzekering dekt u de schade aan uw caravan en de bijbehorende voortent/luifel en de inboedel. Vrijwel alle schadeoorzaken zijn hierbij gedekt.

De inboedel van uw caravan is tegen nieuwwaarde verzekerd. De caravanverzekering is bedoeld voor caravans die particulier en recreatief worden gebruikt. Voor het zakelijk en permanent gebruik gelden andere voorwaarden. Zo bestaan er soortgelijke verzekeringen voor stacaravans.

Welke risico's zijn verzekerd?

Naast de standaarddekking van de caravanverzekering die uw hulpverlening en aansprakelijkheid verzekeren, zijn er nog aanvullende verzekeringen.

 • Brand/diefstal
 • Storm
 • Aanrijding

Voortent/luifel of aanbouw en inboedel zijn mee te verzekeren tegen dezelfde risico's als de caravan

Welke risico's zijn verzekerd?

Deze verzekering dekt schade aan het vaartuig zelf, aan de inboedel aan boord van het vaartuig (meestal tot 15 of 20% van het op het casco verzekerd bedrag) en de aansprakelijkheid voor schade die met het vaartuig wordt veroorzaakt.

Van welke factoren is de hoogte van de premie afhankelijk?

De premie is afhankelijk van het type schip, het bouwjaar, de maximale snelheid, de waarde van het schip, de gekozen dekking en het verzekeringsgebied.

Verzekeringsmogelijkheden:
 • Wettelijke aansprakelijkheid
 • Wettelijke aansprakelijkheid/Brand/diefstal
 • Wettelijke aansprakelijkheid plus Casco

Vandaag nog varen met een veilig gevoel? Verzeker uw pleziervaartuig bij ons!

Heeft u schade opgelopen tijdens uw vakantie? Zorg er dan voor dat u de juiste bewijsstukken kunt aanleveren bij de verzekeraar.

Doe bij diefstal b.v. altijd aangifte bij de politie. Het politierapport is een belangrijk bewijsstuk. Gaat u naar de dokter of het ziekenhuis, zorg dat u een verklaring heeft van de arts, waarin staat waarom u behandeling nodig heeft (gehad).

U dient altijd een schadeformulier in te vullen en de bewijsstukken aan te leveren. U vindt een schadeformulier op de site onder "documenten".