Een passend advies begint met een goed gesprek

Een helder en persoonlijk advies ...

Hypotheekvormen

Annuïteiten hypotheek

Bij een annuïteitenhypotheek wordt gedurende de looptijd-bij gelijkblijvende rente- een vast bedrag aan rente en aflossing (annuïteit) betaald. Op deze manier betaalt u steeds hetzelfde bruto bedrag. Gevolg hiervan is dat de rente en daarmee de fiscale aftrek jaarlijks lager worden; de netto lasten stijgen gedurende de looptijd, omdat alleen de rente fiscaal aftrekbaar is. In het begin betaalt u dus veel rente en weinig aflossing, naar mate de periode dat de hypotheek loopt gaat u steeds meer aflossen en minder rente betalen. Op einddatum is de gehele hypotheek afgelost.

 

Lineaire Hypotheek

Bij een lineaire hypotheek wordt gedurende der looptijd periodiek een vast bedrag afgelost. Bij een looptijd van 30 jaar (360 maanden) moet per maand dus 1/360 e deel worden betaald. Gevolg hiervan is dat de rente en daarme de fiscale aftrek jaarlijks lager worden. U bouwt snel en veilig vermogen op door de aflossingen, uw maandlasten nemen af gedurende de looptijd. Dus in het begin zijn de maandlasten hoog.

 

Aflossingsvrije hypotheek

Soms is het mogelijk om een deel van uw hypotheek als aflossingsvrije hypotheek af te sluiten.U lost niets af en u mag de rente niet fiscaal aftrekken. Aan het eind van de looptijd moet u het gehele bedrag in 1 keer aflossen.


« terug naar hypotheken